به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، مرتضی فرجی در نشست تخصصی با تولید کنندگان وصادرکنندگان فرش دست بافت آذربایجان غربی در ارومیه افزود: در سه ماهه امسال ارزش صادراتی فرش کشور 7/4درصد رشد نشان می دهد که با این رشد فزاینده پیش بینی می شود امسال تا مرز رشد 20 درصدی در بخش ارزش صادرات این کالا پیش برویم.
وی با اعلام اینکه میزان تولیدات فرش کشور پنج میلیون مترمربع است، اضافه کرد: از این میزان چهار میلیون مترمربع آن به کشورهای اروپایی، آمریکا، ژاپن و کشورهای حوزه خلیج فارس صادرمی شود.
فرجی با بیان اینکه هیچ کالایی در کشور به راحتی فرش صادرنمی شود، اظهارداشت: هیچگونه قوانین دست و پاگیر صادراتی و مانع پیش روی صادرات این کالا وجود ندارد و تولید کنندگان و صادرکنندگان این کالا فقط برای بالابردن میزان صادرات فرش به کیفیت، بهره وری و تولیدات هدفمند با نیاز بازارهای داخلی و خارجی توجه داشته باشند.
وی بهره وری در این صنعت را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: با توجه به نگاههای سنتی به صنعت فرش در کشور بهره وری در این بخش دچار فراموشی شده و اگر به این مقوله توجه نکنیم در آینده دچار مشکلات عدیده ای در این بخش خواهیم بود.
فرجی با اعلام اینکه ایران به دلیل سابقه و پشتوانه بالا هیچ رقیب جدی در این صنعت ندارد، اظهارداشت: کشورهایی چون هند، پاکستان و چین مقلد فرش ایرانی هستند و اگر توانستند در زمینه فرش خوب عمل کنند تنها به دلیل تولیدات هدفمند و شناخت کافی از نیازهای بازارهای جهانی این کالاست.
وی آموزش کافی در تمامی بخشها، ورود تحصیل کردگان بخش فرشف اجرای طرح شناسنامه دار کردن و راه اندازی خانه های فرش ایران از جمله برنامه های مهم این نهاد برای ارتقای سطح کیفیت و تولیدات و صادرات فرش کشور نام برد و گفت: در این راستا برای جذب بازارهای خارجی مطالعات در خصوص چندین کشور خارجی توسط کارشناسان آغازشده و تا پایان تابستان کارهای مطالعاتی 20 کشور خاتمه می یابد .
این مسئول با بیان اینکه با اتمام این اقدامات و بررسی نیاز بازارهای جهانی در آینده شاهد جهش صادراتی در این بخش خواهیم بود، بیان داشت: هفته آینده یک تیم در قالب هیئت اقتصادی از کشورمان به آفریقای جنوبی اعزام خواهند شد تا سلیقه و بازارهای آن کشور را بررسی کنند.
وی سفر هیئت اقتصادی به کشورهای سنگاپور،هنگ هنگ، ژاپن را از برنامه های آتی این مرکز عنوان کرد.
فرجی تجارت الکترونیک و آموزش بافندگان با چهار رویکرد اصلاح بازار، سلیقه یابی، توجه به استفاده از مواد اولیه و کیفیت بالا، آموزش تجار در منطقه، آموزش ارکان تعاونی های، طراحان، رنگرزان واعطای کمک های فنی و اعتباری را از دیگر برنامه های مرکز ملی فرش ایران در راستای توسعه صادرات فرش در کشور نام برد.
نظر شما